A modern klímaberendezésekkel már nem csak hűtünk, hanem téli időszakban nagy hatékonysággal fűthetünk is! Az átmeneti időszakokban a gépbe beszívott porban és az esetleg bent maradt pangó kondenzvízben baktériumok és gombák telepedhetnek meg. A gép beindításkor kellemetlen szagokat áraszt magából, ráadásul port és egyéb allergiát okozó anyagokat juttathat a levegőbe.

A klíma hatékonysága csökken a hőcserélőre ragadt szennyeződések miatt, ezért nem képes kihasználni a maximális teljesítményét. Ha a kondenzvíz-elvezetés teljesen eltömődik, akkor a beltéri egységből elkezd csöpögni a víz.

Ezen tünetek elkerülése érdekében a klímákat évente kétszer ajánlott karbantartani. Egyszer a nyári hűtési, és egyszer a téli fűtési szezon előtt. Egyes gyártók garanciát is csak úgy vállalnak a klímaberendezésre, ha egy erre képesített személy elvégzi félévente a karbantartást, és ezt a gépkönyvbe dokumentálja.

Miért fontos a gázkazánok karbantartása?

Többféle kialakítású gázkészülék létezik. A régebbi készülékek általában nyílt égésterűek, ami azt jelenti, hogy az égéshez szükséges levegőt abból a helyiségből használják fel, ahol telepítve vannak. Amennyiben a karbantartás éveken keresztül elmarad, a készülékben...

Milyen időközönként kell karbantartani a klímaberendezéseket?

A modern klímaberendezésekkel már nem csak hűtünk, hanem téli időszakban nagy hatékonysággal fűthetünk is! Az átmeneti időszakokban a gépbe beszívott porban és az esetleg bent maradt pangó kondenzvízben baktériumok és gombák telepedhetnek meg. A gép...